ADULT ATTACHMENT THERAPY®

 


 

Reacties cliënten


 

“Door ervaring worden we wijs”.

 

 

De snelheid waarmee de cliënten zich vertrouwd voelen bij mij als therapeut is o.a. afhankelijk van het hechtingspatroon.

Mensen met een gepreoccupeerde hechtingsstijl zitten relatief gemakkelijker in hun emotionele kant en zijn sneller geneigd om het proces aan te gaan dan de mensen met een vermijdende hechtingspatroon. Deze laatste groep vraagt ook relatief meer uitleg van wat er gaat gebeuren en wat de bedoeling van alles is.

De mensen met een gepreoccupeerde hechtingsstijl zijn het meest enthousiast. Ze voelen veel en verwerken snel en veel emoties.

 

De mensen met een vermijdende hechtingsstijl voelen wel degelijk dat er iets gebeurt, weten echter nog niet wat ( geen contact gelegd met neocortex, dat mag nog tijd hebben). Wel komen ze snel met emoties die voorheen weggeduwd waren, hiermee weten ze echter vaak geen raad. Dit geeft ook snel gevoelens van het niet goed weten en paniek. Uitleg hierbij van de therapeut is dan ook essentieel evenals geruststelling en ondersteuning. Na een sessie of 3-5 zien we wel dat deze mensen bijdraaien en de opgedane ervaring gaan mentaliseren, aangeven dat ze rustiger worden en meer in het hier en nu komen. Zeg maar een completere volwassene worden

Lees verder >>


© 2018 Het innerlijke kind - realisatie: BMT Media